Promo filmpje Rossence
Maartje Taverne, architectuurhistoricus gemeente Haarlem:
‘dit project is heel erg goed gelukt, door de kleurkeuze springt hij van het Bolwerk af en de moderne serre past heel goed bij dit pand ‘
Architect Edwin Ames van Collo Restauratie en Architectuur:
‘Prinsen Bolwerk is met zeer fijnzinnige hand gerestaureerd’
Aannemer Fred Moorman:
‘we hebben er bij gehuild en gelachen maar we hebben iets gecreerd waar Haarlem trots op mag zijn’
Peter Rutten van PR Architectuur, specialist in verduurzaming van monumenten:
‘qua verduurzaming hebben we het maximale uit het gebouw gehaald, zo is de verwarmingscapaciteit van 280 naar 35 Kw teruggebracht.
Zorgondernemer Gerard Thaens, directeur zorgresidentie Huize Zocher:
“de bewoners voelen zich thuis, het is een goed verlopen project en samenwerking, dus David aan jou om een monumentaal pand voor een tweede Huize Zocher te vinden”
Prinsen Bolwerk 3 Haarlem
De villa is een neoclassicistisch rijksmonument uit 1865 met vier lagen inclusief kapverdieping. Na circa 13 jaar leegstand en verval is deze villa volledig gerestaureerd, energiezuinig gerenoveerd. Het was een bo(e)lwerk maar zeker de moeite waard! De villa ligt in een parkachtige omgeving met uitzicht op het water van de Singel en op loopafstand van de binnenstad en het station. Kortom, uitermate geschikt voor verzorgd wonen voor ouderen. Het is verhuurd aan Huize Zocher (www.huizezocher.nl) Het Prinsen Bolwerk is een voormalig verdedigingswerk wat rond 1821 door J.D. Zocher jr. tot geaccidenteerd wandelpark in Engelse landschapsstijl is getransformeerd. Op het perceel naast de monumentale villa is een gezondheidscentrum gerealiseerd. Op het aangrenzende kavel is een moderne villa gebouwd.